Vliegveld Sint Maarten

Vliegveld Sint MaartenSint Maarten beschikt over 1 internationale luchthaven en dat is Princess Juliana International Airport in Mullet Bay. De luchthaven staat bekend om de korte landingsbanen waardoor grote toestellen zeer laag moeten aanvliegen en soms maar enkele tientallen meters over de strandgangers van Maho Beach heen scheren alvorens te landen.

Geschiedenis

Princess Juliana International Airport werd geopend in 1943 door Juliana, die destijds nog kroonprinses was. Sinds 2001 zijn er vernieuwingen en uitbreidingen. De service, faciliteiten en capaciteit van het vliegveld is hierdoor erg verbeterd. De vernieuwde luchthaven werd in 2006 officieel door Koningin Beatrix geopend.

De nieuwe terminal heeft nu vier etages en een capaciteit van wel 2,5 miljoen passagiers per jaar. In de vertrekhal zijn 46 incheckbalies, 5 douaneposten, 11 boardinggates en 8 transferbalies. In de aankomsthal zijn er 10 douaneposten beschikbaar.

Faciliteiten

Het vernieuwde vliegveld heeft enorm veel te bieden aan faciliteiten en is zelfs onlangs bekroond met de International Transport Award. Op de luchthaven vind je een uitgebreid aanbod aan winkels, restaurants en bars, dus kun je er lekker gaan shoppen en vervolgens uitgebreid uit eten gaan. Mocht je lang moeten wachten, dan kun je in de sfeervolle ‘executive lounge’ even helemaal relaxen mocht je moeten wachten. Op het vliegveld heb je de beschikking over Wifi, dus kun je nog even gauw die mail sturen, informeren hoe het thuis is, of contact opnemen met je collega en even iets voor je werk afmaken.
Vliegveld St MaartenVervoer

Op Princess Julian International Airport zijn verschillende autoverhuurbedrijven en je kunt er dus een auto huren en ook weer inleveren als je weer terug naar huis vliegt. Tip; reserveer je auto vast vanuit Nederland, dan staat hij voor je klaar als je op het vliegveld aankomt.

Daarnaast zijn er natuurlijk bussen en taxi’s die je kunt nemen om vanaf het vliegveld naar je hotel of resort te gaan.