Duiken Sint Maarten

Duiken Sint MaartenSint Maarten is een droombestemming voor duikers. Het Caribische gebied staat bekend om de adembenemend mooie onderwaterwereld en de aangename temperatuur van het water. Onder water kun je genieten van ongelooflijk veel tropische vissen en kleurige koraalriffen. Daarbij komt dat er op Sint Maarten diverse duikcentra zijn waar je cursussen kunt volgen, materiaal kunt huren en aan duikexcursies mee kunt doen.

Duiken Sint Maarten; prachtige riffen

Sint Maarten wordt ook wel één van de parels van de Caribbean genoemd. Zowel op het eiland als onder water wordt Sint Maarten gekenmerkt door een prachtig en uitbundige natuur. De omliggende wateren zijn kristalhelder en vaak heb je een zicht van ruim 30 meter. Je kunt via de duikcentra deelnemen aan verschillende duiktochten om de prachtige natuur onder water te bewonderen. Maar behalve de koraalriffen en vissen kun je ook scheepswrakken bekijken. Wrakduiken kun je bijvoorbeeld bij Great Bay en Cable Reef. Het wrak bij Great Bay is al heel oud; het is een oorlogsschip dat in 1801 gezonken is. Het wrak bij Cable Reef is een stuk jonger; het vrachtschip zonk in 1993. Een andere populaire duikexcursie is de haaienduik. Professionele duikers voeren de haaien zodat jij oog in oog komt te staan met een stuk of dertig van die indrukwekkende dieren!

Snorkelen Sint Maarten

Vind je duiken net een stapje te ver gaan? Sint Maarten is ook ideaal om te snorkelen! De meeste koraalriffen bevinden zich vlak bij de kust in ondiep water. Daardoor kun je ook met een snorkeluitrusting je laten betoveren door die magisch mooie onderwaterwereld. Je kunt natuurlijk op eigen houtje gaan snorkelen, maar je kunt ook snorkeltours en –excursies boeken bij de duikcentra. De mooiste snorkelplekjes zijn Creole Rock, Baie Rouge, Dawn Beach, Little Bay en Pinel Island.
St. Maarten duikenBeste reistijd

Tijdens de regentijd (mei t/m november), of wat daarvoor doorgaat, vallen er af en toe korte buien. Na een regenbui is het zicht onder water iets minder. Maar de buien zijn altijd kort en de rest van de dag is het meestal gewoon mooi weer. Kortom, eigenlijk kun je het hele jaar door prima duiken op Sint Maarten en waar je ook gaat duiken of snorkelen op Sint Maarten; het is een onvergetelijke ervaring!