Trouwen Sint Maarten

Trouwen op een prachtig romantische locatie

Trouwen St. MaartenDroom je van een huwelijksvoltrekking op een parelwit strand met op de achtergrond azuurblauw water en wuivende palmbomen? Dan moet je naar Sint Maarten. Het Caribische eiland is één van de meest romantische plekjes op de aarde om te trouwen of voor een huwelijksreis. Wat dacht je ervan om elkaar het jawoord te geven in een afgelegen baaitje, zand tussen je tenen, een briesje door je sluier, de zon boven je hoofd én een fotogenieke achtergrond? Klinkt fantastisch toch?

Hoe pak je het aan

Trouwen op een parelwit strand op Sint Maarten? Zo pak je het aan.
Een bruiloft op het Nederlandse deel van Sint Maarten is eigenlijk helemaal niet moeilijk om voor elkaar te krijgen! Zorg wel dat je op tijd met de voorbereidingen begint. Hieronder hebben we een stappenplan voor je opgesteld:

Trouwen Sint Maarten1. Allereerst moet je een verzoek indienen om te trouwen bij de betreffende trouwambtenaar. Houd er rekening mee dat je verzoek uiterlijk 14 dagen voor de beoogde datum moet zijn ingediend. Je kunt ervoor kiezen om de huwelijksvoltrekking in de Marriage Hall te laten plaatsvinden, maar het kan natuurlijk ook ergens anders op het eiland. Je kunt een afspraak maken door contact op te nemen met het Sint Maarten Census Office; telefoon +1 721 54 22457, fax: +1 721 54 24267 of e-mail censussm@sintmaarten.net.
2. Wijs je getuigen aan. Houd er rekening mee dat je op de Marriage Hall minstens 2 en maximaal 4 getuigen nodig hebt. Trouw je op een andere locatie dan heb je zelfs 6 getuigen nodig!
3. Zorg dat je de volgende papieren bij je verzoek voegt;
• Uittreksel uit het geboorteregister van beide partners
• Verklaring van huwelijkse staat van beide partners, deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden.
• Ben je eerder getrouwd geweest; een scheidingsakte of oordeel van rechter, of een overlijdensakte indien je voormalige partner overleden is.
• Kopieën van jullie paspoorten en van de getuigen.
• Verder moet je nog een aantal gegevens verstrekken; van jullie beiden de naam, het adres, beroep en nationaliteit, maar ook de namen van jullie ouders en de meisjesnamen van de moeders.
Trouwen St Maarten4. Documenten die niet in het Nederlands of Engels zijn, moeten worden vertaald en gelegaliseerd. Soms moeten documenten ook gelegaliseerd worden met een Apostillestempel.
5. De leges voor de huwelijksvoltrekking zijn afhankelijk van de dag en ook van de locatie. Het komt neer op ongeveer tussen de € 135 en de € 320.
6. Na goedkeuring van de door jullie geleverde documenten kan de huwelijksvoltrekking plaatsvinden. Gefeliciteerd!