Weer Sint Maarten

Weer Sint Maarten1.Wat voor ons West Europeanen een vakantiebestemming als Sint Maarten zo aantrekkelijk maakt is, onder andere, het heerlijke weer. De gemiddelde dagtemperatuur op het Caribische droomeiland is rond de 27 graden Celsius en eigenlijk is het er bijna altijd zonnig, bovendien staat er dankzij de passaatwind altijd een lekker verkoelend briesje. Wat wil je nog meer?

Tropisch moessonklimaat

Sint Maarten kent een tropisch moessonklimaat met een droog en een regenseizoen. De moessontijd duurt van augustus tot en met december, maar het stelt eigenlijk niet zoveel voor. Er valt gemiddeld zo’n 114 mm regen per jaar (en in Nederland tussen de 650 en 990mm!) en de regen die er valt is meestal in de vorm van buien aan het eind van de dag of s-nachts. Overdag is het dus meestal gewoon lekker zonnig. Maar de regen die er valt zorgt er wel voor dat de natuur op het eiland weelderig groen is.

De temperaturen op Sint Maarten zijn behoorlijk constant, het verschil tussen de zomer en winter is maar een paar graden. Tijdens de zomermaanden juli, augustus en september heersen de hoogste temperaturen en is het gemiddeld tussen de 30 en 35 graden. Het zeewater is dan ook lekker van temperatuur; tussen de 25 en 28 graden. Ideale omstandigheden voor een heerlijke zonvakantie en watersporten dus!
Ook in de winter zijn de temperaturen nog erg aangenaam; dan is het tussen de 25 en 30 graden Celsius.

Beste reistijd; het hele jaar door!

GWeer Sint maartenoed beschouwd is het dus het hele jaar door ideaal weer voor een heerlijke vakantie. Ideaal om lekker op het strand te liggen, maar ook ideaal om te duiken, snorkelen of andere watersporten te beoefenen. Omdat er altijd wind staat, is Sint Maarten ook een goede bestemming om te surfen, zeilen of parasailen. Toch is het ook koel genoeg om actief buiten bezig te zijn; wandelen, paardrijden, golfen, fietsen etc. Kortom, gewoon de ideale omstandigheden voor alles!