Emigreren Sint Maarten

Sint Maarten is echt een klein paradijsje op aarde en velen dromen er dan ook van om naar Sint Maarten te verhuizen. Maar ook daadwerkelijk het besluit nemen om te emigreren naar Sint Maarten doe je natuurlijk niet zomaar. De impact van een verhuizing naar een verre locatie is enorm en de praktische zaken die je moet regelen zijn ook niet gering.

Wil je emigreren naar Sint Maarten? Zo ga je te werk!

Emigreren Sint MaartenOm een gedegen beslissing te kunnen maken, moet je eigenlijk minstens een paar keer op Sint Maarten zijn geweest. En dan bedoelen we niet een all-in vakantie in een luxe resort, want dat staat natuurlijk ver af van de dagelijkse realiteit. Probeer te zien en beleven wat het inhoudt om op het Caribische eiland te wonen en werken, kijk hoe de dagelijkse gang van zaken is en hoe je je daar bij voelt. De hele dag zon en hoge temperaturen is natuurlijk lekker als je de hele dag aan het strand ligt, maar misschien vind je het ineens een stuk minder comfortabel als je elke dag naar je werk moet met het openbaar vervoer. Kortom, probeer Sint Maarten objectief te bekijken alvorens je een beslissing neemt.

Verhuizen

Huisvesting vinden is misschien nog het lastigste onderdeel van de verhuizing. Vaak is het zo dat je toekomstige werkgever je kan helpen bij het vinden van een woning. Informeer daar naar. Zelf kun je ook je licht eens opsteken door op internet het woningaanbod te bekijken. Neem je de inboedel uit Nederland mee, dan moet je een container huren.




Documenten

Om naar Sint Maarten te emigreren moet je de volgende documenten overleggen:

  • Kopie paspoort en geboorte uittreksel van elk gezinslid.
  • Voor gezinsleden boven de 18 jaar; een bewijs van goed gedrag.
  • Kopie van je huwelijksakte indien je getrouwd bent.
  • Als je samenwoont moet je een kopie samenlevingsovereenkomst hebben.
  • Kinderen die leerplichtig zijn, moeten worden ingeschreven bij een school.
  • Indien niet beide ouders van de kinderen meekomen, moet je de volgende documenten verstrekken; kopie paspoort van de achterblijvende ouder en een verklaring van goedkeuring, of een kopie van de uitspraak van de rechtbank dat jij de voogdij hebt.
  • Werkgeversverklaring en kopie paspoort werkgever.
  • Een bewijs van voldoende middelen voor bestaan.
  • Indien je niet in Nederland geboren of getrouwd bent moeten geboorte- en/of trouwakte in het land van herkomst gelegaliseerd worden.